Prof. Dr. Koen Kas

Over nooit meer ziek zijn en aanbevelingen om daar te geraken.

Koen Kas is een visionair op vlak van gezondheidszorg. Koen is professor oncologie aan de Universiteit van Gent en treedt eveneens op als voorzitter van het wetenschappelijk comité van de Europese Kanker Preventie Organisatie. Als fervent healthcare – trendwatcher is hij actief betrokken bij de oprichting van nieuwe digital health startups en in 2014 publiceerde Koen zijn visie op de toekomst van de geneeskunde in het boek ‘Nooit meer ziek’.

Koen introduceert een geneeskunde die ons niet langer alleen probeert te genezen maar ons ook gezond houdt, of ooit zelfs ‘beter’ maakt. Van de 100 euro die we vandaag uitgeven aan gezondheidszorg besteden we immers niet één euro aan ziektepreventie, maar gaat er gemiddeld 90 euro naar onze laatste twee levensjaren. Volkomen belachelijk. Wat als we die verhouding omdraaien?

Om deze visie extra kracht bij te zetten publiceerde Koen zijn tweede boek ‘Your Guide to Delight’, waarbij Koen aantoont hoe we met ‘Delight thinking’ deze pro-actieve geneeskunde kunnen stimuleren en omarmen. Denk aan een digitale tweelingbroer of – zus, een virtueel alter – ego die onze persoonlijk assistent zal worden, die alles over ons weet en ons gezond helpt houden.

Leer meer over de toekomst van de geneeskunde, over boeiende technologische & medisch inzetbare ontwikkelingen zoals onzichtbare sensoren, smartphone-apps, slimme sociale media… en hoe die allemaal zullen gaan samenwerken om ons gezond te houden.